Monthly Archives: February 2018

Kup Rapir 2018 – dominacija kadeta u floretu

Mladi mačevaoci Zagrebačke škole mačevanja osvojili su na Kupu Rapir 5 medalja. Najuspješniji su bili u muškom floretu u kategoriji kadeta gdje su osvojili zlato (Borna Špoljar) i broncu (Noa Nikolić). Dvije bronce osvojila je Lara Špoljar; u floretu i u maču u kategoriji mlađih kadetkinja, te Lota Smrekar koja je osvojila broncu u maču u kategoriji djevojčica do 12 godina. Na turnuru su nastupali natjecatelji iz Austrije, Italije, Mađarske, Slovenije, Srbije i Hrvatske.


Floret kadeti: Borna Špoljar – 1.mjesto, Janko Leskovac – 2.mjesto, Noa Nikolić – 3.mjesto


Floret mlađe kadetkinje: Lara Špoljar – 3.mjesto


Mač mlađe kadetkinje: Lara Špoljar – 3.mjesto


Mač djevojčice do 12 godina: Lota Smrekar – 3.mjesto

Borna Špoljar drugi u Grazu


Borna Špoljar na postolju u Grazu. 

Alpe Adria, juniorski i kadetski turnir u Grazu posjetili su i floretaši Zagrebačke škole mačevanja. Najuspješniji je bio Borna Špoljar koji je u konkurenciji kadeta osvojio drugo mjesto, a da nije bilo ozljede, možda je mogao i bolje od toga. U finalu je izgubio od Austrijanca Maxa Schuberta rezultatom 15/12.
U istoj konkurenciji Noa Nikolić zauzeo je 9.mjesto. Nastupilo je 29 floretaša iz Austrije, Italije, Slovenije i Hrvatske.
Kod juniora je Leo Smrekar zauzeo 6.mjesto između 25 floretaša iz Austrije, Slovenije i Hrvatske.
Lara Špoljar nastupila je u kategoriji kadetkinja i zauzela 10.mjesto između 14 natjecateljki iz Austrije, Slovenije i Hrvatske.
POREDAK