Monthly Archives: December 2019

Jana Marjančić druga na “Zagreb Winter Classic”

2.mjesto: Jana Marjančić (ZŠM), 1.mjesto: Lorena Požgajčić (Dubrava), 3.mjesto: Rebeka Forgach (Šamorin-SVK) i Manca Hribar (Tabor-SLO)

Jedinu medalju – srebrnu,  za Zagrebačku školu mačevanja na ovogodišnjem turniru u floretu za mlađe dobne skupine “Zagreb Winter Classic” osvojila je Jana Marjančić u kategoriji mlađih kadetkinja (U14). Lota Smrekar zauzela je 10.mjesto.
U ostalim kategorijama naši članovi zauzeli su sljedeće pozicije:
Kadeti: 6.Vigo Lašič
Kadetkinje: 6.Tia Sakač, 7.Lara Špoljar, 9.Lota Smrekar i 11.Jana Marjančić
Dječaci U12: 11.Arno Međimurec

REZULTATI

 

Noa Nikolić – 6.mjesto u Moedlingu U23

Noa Nikolić (17) osvojio je 6.mjesto na europskom bodovnom turniru za mlađe seniore (U23) održanom u Moedlingu (Austrija), u konkurenciji 67 floretaša iz Austrije, Bjelorusije, Češke, Izraela, Francuske, Hrvatske, Mađarske, Moldavije, Njemačke, Rumunjske i Slovačke. U prvom kolu ostvario je 4 pobjede i 1 poraz, a u direktnoj eliminaciji redom je svladao Austrijanca Endlera (15/11), Slovaka Sarmanya (15/11), te Nijemca Fritschea (15/14), da bi ga u borbi za medalju zaustavio drugi hrvatski reprezentativac, kasniji pobjednik turnira, Petar Fileš rezultatom 11/15. Drugi predstavnik našeg kluba, Leo Smrekar zauzeo je 39.mjesto.
Ovim rezultatom Noa Nikolić se popeo na 35.mjesto europske U23 rang ljestvice na kojoj se nalazi 557 floretaša, ne samo iz Europe, jer su ta europska natjecanja otvorena za natjecatelje sa svih kontinenata.

REZULTATI