Borna Špoljar: 11.mjesto u Halleu (ECC)

Borna Špoljar osvojio je 11.mjesto na ECC turniru u muškom floretu održanom u Halleu (Njemačka). U konkurenciji 187 natjecatelja iz 23 države (Austrija, Belgija, Bjelorusija, Češka, Danska, Egipat, Francuska, Grčka, Hrvatska, Italija, Irska, Mađarska, Nigerija, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska i Velika Britanija) Borna je u prvom kolu zabilježio svih 5 pobjeda, a zatim je redom u direktnoj eliminaciji pobijedio Blaira (Vel.Britanija), Kuchtu (Slovačka) i Biedrzyckog (Poljska), da bi za ulazak u 8 izgubio od kasnijeg pobjednika turnira Mađara Szemesa.
Drugi predstavnik našeg kluba Vigo Lašić zauzeo je 62.mjesto i time osvojio svoje prve ECC bodove. Poslije ovog natjecanja na europskoj rang listi kadeta u floretu Borna Špoljar drži 8.mjesto u konkurenciji 686 natjecatelja.
U ekipnom dijelu natjecanja Hrvatska je zauzela 9.mjesto u sastavu: Špoljar, Leskovac, Lašić. U konkurenciji 29 ekipa, za ulazak među 16 Hrvatska je pobijedila Nizozemsku 3, ali je za ulazak u 8 izgubila od Mađarske 2. U kasnijem razigravanju za poredak od 9. do 16. mjesta Borna, Janko i Vigo su prvo savladali Njemačku 3, zatim Slovačku i na kraju Njemačku 2.
Na ekipnoj rang ljestvici EFC Hrvatska trenutno drži 12.mjesto u konkurenciji 107 ekipa.

REZULTATI
pojedinačno
ekipno

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
facebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *